Syarikat Air Darul Aman Customer Service

Syarikat Air Darul Aman (SADA) Sdn. Bhd. ensures the delivery of clean, quality water to the residents of Kedah in Malaysia. It is a wholly-owned subsidiary of Kedah Darul Aman and is the successor to the Kedah Water Supply Department, which was incorporated on January 1, 2010. SADA’s mission is to provide clean water, abiding by the standards set by the World Health Organization.

Syarikat Air Darul Aman Hotline / Call Center:

Here are the call centre Syarikat Air Darul Aman malaysia:

Syarikat Air Darul Aman Social Media:

Here are the social media account for Syarikat Air Darul Aman:

Share this article:
Avatar
upan

1 thought on “Syarikat Air Darul Aman Customer Service”

 1. Kepada Sada,
  Pada Bulan Julai’23, saya ada buat aduan mengenai akaun yang bernombor 3100447390013 bil terlalu tinggi sepanjang 14 tahun saya berniaga di situ. Selepas 1 minggu aduan, pihak Sada menghantar kontraktor untuk memeriksa premis tersebut. Kata Kontraktor tersebut, KEMUNGKINAN berlaku kebocoran paip di bawah tanah dan minta saya sendiri memanggil kontraktor luar sebab bukan bidang kuasa Sada.

  Di sini saya tunjukkan jumlah bil sepanjang 4 bulan dari Julai’23 hingga Oct’23 seperti di bawah :-

  Julai’23 RM 86.45
  Aug’23 RM 57.75
  Sept’23 RM 62.70
  Oct’23 RM 16.50

  Persoalan di sini, saya tidak pernah memanggil Kontraktor untuk membaiki KEBOCORAN tersebut. Bagi fikiran saya yang tiada sekolah tinggi, jikalau benar berlaku kebocoran paip, setiap bulan bil akan tinggi. Kenapa dari bulan Aug’23 bil terus menurun sehingga Oct’23 bil berkurang sehingga RM 16.50. Sangat menghairankan pada hemat saya.
  Adakah kebocoran tersebut ‘TERBAIKI’ dengan sendirinya ATAU ada TIKUS-TIKUS di bawah tanah yang membaikinya? Adakah pihak Sada boleh jelaskan kepada saya berkenaan isu ini?

  Terima kasih kerana sudi membaca adunan ini.

  Sekian, terima kasih.

  Reply

Leave a Comment