Syarikat Air Negeri Sembilan Contact

Syarikat Air Negeri Sembilan Berhad (SAINS) is a company that provides water supply services to the state of Negeri Sembilan in Malaysia. It was incorporated as a public company under the Companies Act 1965 on March 15, 2007, and later became a private company called Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd on September 19, 2008. SAINS was responsible for taking over the management of the water supply system in Negeri Sembilan from the Negeri Sembilan Water Supply Department on January 1, 2009.

SAINS is fully owned by the Menteri Besar Negeri Sembilan (Perbadanan) or Menteri Besar Negeri Sembilan Incorporation (MBI). It is also licensed by the National Water Services Commission (SPAN) under the Water Services Industry Act 2006 (AIPA 2006). In addition to ensuring the quality of water supply to all residents of Negeri Sembilan, SAINS also aims to improve its services to the people of the state.

SAINS’ responsibilities include the production and distribution of treated water to users in the distribution area, maintaining and improving the operation of new infrastructure, and developing raw water sources according to guidelines set by the Negeri Sembilan government.

Syarikat Air Negeri Sembilan Hotline / Call Center:

Here are the call centre Syarikat Air Negeri Sembilan malaysia:

Syarikat Air Negeri Sembilan Social Media:

Here are the social media account for Syarikat Air Negeri Sembilan:

Share this article:
Avatar
upan

21 thoughts on “Syarikat Air Negeri Sembilan Contact”

  1. My bill problem is still not solve or rectify.
    I have tried calling, failed to speak to anyone on this. I have raised the complaint on 27/2/2023.

    Reply
  2. Minta tolong cek meter air A-G 05 desa jaya apartment tmn tasik….duduk hanya suami isteri dan dua 2 brkerja,tpi bil trlampau tingi…bila cek meter sentiasa jalan laju,tiada kebocoran…..mita pihak sains cek

    Reply
  3. Assalam, sy nak buat aduan, kerap berlaku gangguan bekalan air di rumah saya di no 191, jalan menteri besar, kg serting ilir, bahau n. Sembilan. Boleh katakan setiap minggu ada gangguan bekalan air disini, minta pihak sains tlg ambil tindakan segera. Terima kasih..

    Reply
  4. Aduan paip Underground , Paip utama bawah tanah pecah di jalan awam utama.

    Lokasi :- Lorong Cempaka 1, 70400 Seremban.

    (Bersebelahan pasar baru ampangan)

    Reply
  5. Paip bocor sebelah meter tepi jalan depan pewacang electric PMU SENDAYAN alamat Jalan Lbj-seremban 71950 labu, Negeri Sembilan. Harap pihak Tuan perbaiki dengan segera sebab bocor teruk. Sekian terima kasih

    Reply
  6. Mohon agar pembaca meter SAINS lebih mesra pelanggan. Sila ajar para pembaca meter SAINS cara senyum kepada pelanggan dan ajar cara bagi salam kepada pelanggan. Kawasan Tmn Eka Matahari. 12/10/2023. Datang dengan muka masam dan sombong

    Reply
  7. Aduan tentang menyimen semula selepas menukar main paip ke meter rumah..saya harap pihak tuan dapat memperkemaskan keje dengan baik..

    Lokasi:taman tasik jaya..jalan bunga raya 24.no rumah 20.sekian.

    Reply
  8. Aduan berkaitan Air Karat dan Keruh di kawasan Taman Bukit Kepayang 1/4B, Jalan Labu, 70200 Seremban, NSDK. Mohon tindakan segera dalam menangani masalah ini kerana telah menyebabkan ramai penduduk mengalami batuk & sakit tekak serta gatal2 kulit badan berpunca dari masalah air karat & keruh. Sekian, terima kasih.

    Reply
  9. mintak tolong pihak SAINS keluarkan bill dengan segera.. kalau saya nk mintak bill / donwload x boleh katanya sbb kite ni penyewa je.. pastu kalau tunggu bill, lambat pulak sampai. patut bagi jela kalau sape2 nk download bill tu.. tujuan nk download tu untuk apa? untu byar kan?? so bagi je la pelanggan download.. ini semua x boleh.. kene owner sahaja la ape la..

    Reply
  10. Paip utama pecah depan masjid Sri Jemapoh Kuala pilah.. Bila bocor di waktu luar masa operasi.susah betul nak berurusan.. Kena tunggu pukul 8 pagi dulu pula baru boleh buat aduan.

    Reply
  11. Saya dari Taman Bukit Sri senawang, air paip kotor and berbau karat, sudah complaint 1 bulan, Tapi Tak org dtg untuk check sampai hari ini…makan minum, cuci pakaian semua dengan air kotor, sampai bila kami nak tunggu untuk baiki?

    Reply
  12. dah 3 hari buat pembayaran PENUH. tapi takda pemasangan. bila call tak pernah dapat. rumah ada budak kecil dan orang tua. TOLONG YE !

    Reply
  13. MINTA STAFF CUSTOMER SURVICE MESRA DENGAN PELANGGAN JANGAN ANGKAT CALL DENGAN NADA YANG MALAS.
    TOLONG TINGKATKAN SISTEM CUSTOMER SERVICE. BANYAK KALI CALL TAPI TIADA YANG ANGKAT.KALAU BOLEH BIAR CUSTOMER SERVICE SAINS PEREMPUAN DARI LELAKI.

    Reply
  14. Saya Rizal Dari 411 Taman England nak beritau main paip bocor sebelum Meter boleh bertindak tak.Kakak says yang beritau.

    Reply

Leave a Comment